Introductie

Het City Orkest is een amateurorkest van niveau met een bezetting van blazers, strijkers en een ritmesectie. Onder de bekwame leiding van dirigent en arrangeur Pieter van den Dolder brengt het orkest toegankelijke lichte muziek van alle tijden en uit verschillende delen van de wereld ten gehore.

Een muzikale reis die voert langs vele plaatsen. Het zwoele Latijns Amerika, vanwege haar soepele melodieën en elegante tango’s. De oevers van de Mississippi waar dixieland, jazz en swing hun oorsprong vinden. Broadway, bekend om zijn vele bejubelde musicals. Het Europese continent, met zijn eigen rijke cultuur en muziek. Tevens speelt het orkest verrassende bewerkingen van pop- en filmmuziek. Kortom: muziek om heerlijk bij weg te dromen of eens flink de voetjes van de vloer te laten gaan.

Het City Orkest heeft bij diverse festivals, zorg- en welzijnsinstellingen, jazzclubs en bedrijfsfeesten al voor het nodige vertier gezorgd. Daarnaast wordt het orkest regelmatig benaderd voor deelname aan grotere projecten. De musical ‘Van Inkt tot E-mail’ van theatergroep Tarantula en ‘The Titanic’ van het Goois Danstheater zijn daar goede voorbeelden van.

Contact   U kunt contact met ons opnemen via onze secretaris, Nienke Holst. Nienke is te bereiken via 06-49775576 of via cityorkesthilversum@gmail.com

Boekingen
Zoals is gebleken kan het orkest voor vele gelegenheden worden geboekt. Wij staan ook altijd open voor een leuke samenwerking. Bedenk wel dat een circa 35-koppig orkest de nodige ruimte vraagt (een podium van ca 7 x 10 meter). 

Uit respect voor onze kostbare en soms kwetsbare instrumenten worden openlucht optredens alleen aangenomen als er een overdekt podium aanwezig is. Voor een levensechte indruk, nodigen wij u graag uit een van onze repetities op dinsdagavond (vanaf 20u) bij te wonen.

City Orkest Hilversum
Muziekcentrum van de Omroep, Studio 2, Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum

Het orkest kan voor diverse gelegenheden geboekt worden. De onkostenvergoeding wordt in onderling overleg vastgesteld.
Voor boekingen kun je contact met ons opnemen via onze secretaris via 06-49775576 of via cityorkesthilversum@gmail.com

Vermeld alsjeblieft je naam en telefoon of e-mailadres in de e-mail.

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK